Antall besøkende:122564

Akrylkurs med Morten Halvorsen, 20. april 2012

Fredag den 20. april var det duket til et nytt kurs med Morten, og 13 forventningsfulle elever gledet seg til å ta fatt på sand, sparkelmasse og malekosten.Opplegget var som vanlig nøye forberedt og planlagt: Hovedbilde viste et snølagt fjellmassiv (Galdebergtinn), og bilde nr. 2 steiner over og under vann – begge deler ikke helt uten utfordringer.Morten presiserte dog innledningsvis at han heller ville at man gikk ut av kurset med ett ferdig bilde i stedet for to halvmalte…

Alle fikk delt ut en flott veiledning for fremgangsmåten, og så satte Morten i gang med sin demonstrasjon av grunning med sand og rennende maling i respektive farger for begge motivene, slik at alt kunne tørke godt opp til neste dag.

 

På lørdag fikk vi i oppgave å risse opp fjellmotivet sånn noenlunde, gjerne med pensel og tynn maling.Dette tok ikke så lang tid for læreren vår – vi derimot syntes at fjellets formasjoner ikke var så lette å forsere.Lys- og skyggepartier skulle defineres, varme og kalde farger legges på noenlunde riktig plass og noe av grunningen beholdes – her trengtes det nok korrigerende anvisninger, som Morten var flink til å gi der det var nød.

Neste trinn var å legge pasta, blandet med en fin hvit-gul farge på all snøen i sol.Da dette var tørt, var tiden for korrigering av farger og finishen med høylys og skygge kommet.

På søndag gikk Morten straks i gang med steinmotivet:Den øvre delen fikk et tynt blå-fiolett slør for vann i bakgrunn, før han plasserte steiner og tang med lett hånd (og penselsprut).Så kom et pastalag opp på steinene.Den gulgrønne grunningen ble delvis forsterket, og definert som stein under vann med skyggelegging i mørke, blågrå toner.Deretter kom tang og sjø-gress på plass, før Morten modellerte de store steinene.

Da vi nærmet oss slutten av kurset, samlet vi fjell- og steinbildene, slik at Morten kunne ha en liten gjennomgang med oss med henblikk på forbedringer her og der.Alt i alt så det ut som om både lærer og elevene var storfornøyd med resultatet.

Det må nevnes at Morten igjen ga «jernet», til tross for en tiltagende forkjølelse.

 

Tusen takk for nok et lærerikt kurs
sier Heide Corneliussen.
(Foto Heide og fra Elisabeths lørdagsbesøk)