Antall besøkende:122564

Konkurranse, Vinorell 2010

Ettersom det ser ut som om vi vil bli involvert i denne konkurransen i flere år,
er det jo på sin plass å få med hendelsene også fra år 2010 på Nettsida.

Det var fire som sendte inn sine vinoreller.
Resultatet er jo kjent, men legger også ved klipp fra en pressemelding.
 

 

Klipp fra Pressemelding

Oslo, XX.03.11

 

 

Norsk amatørkunstner vil selges i 400.000 eksemplarer i 2011!

 

Vinnerbildet til den 69 år gamle amatørkunstneren Heide Corneliussen vil snart pryde flasken på Norges mest populære hvitvin, Ars Vitis. Corneliussens kunst vises på flaske nummer 16, og vil være tilgjengelig på vinmonopolet allerede denne uken. Vinen med den særegne flasken er en stor suksess i store deler av Europa og Canada. Nå skal vinkjære japanere også introduseres for den populære vinen med det norske kunstverket.

 

- Jeg gleder meg veldig til å se flasken med mitt eget motiv i polhyllene. Det kommer til å bli helt uvirkelig! Og at flasken nå skal på tur helt til Japan er heller ikke til å tro, men kjempemoro. Dette viser at man aldri blir for gammel til å slå igjennom internasjonalt, sier den lattermilde amatørkunstneren Heide Corneliussen.

 

Corneliussen ble fjorårets vinner av Mosellands årlige konkurranse om å få pryde vinen Ars Vitis. Hennes eget kunstverk vil nå bli vist på mer enn 400 000 flasker rundt om i verden.

 

Ars Vitis bytter motiv to ganger i året og dette er andre gangen en norsk kunstner får lov til å pryde flasken. Corneliussens kunst vises på flaske nummer 16, og vil være tilgjengelig på vinmonopolet allerede denne uken.

 

 

Ny konkurranse på gang

En ny runde med konkurranse om hvem som får sitt maleri på Ars Vitis flasken er rett rundt hjørnet. Det er motiv nummer 17, neste års sommermotiv, det skal konkurreres om, og også her er det norske kunstnere som oppfordres til å sende inn sine bidrag.

 

Siden år 2000 er det nesten uten unntak den tyske kunstneren Heinz Amez fra Moseldalen som har preget flasken. Amez lar rieslingvin erstatte vann når han maler, såkalt vinorell-teknikk, og ett av kravene til de norske kunstnerne i konkurransen er at de skulle bruke denne spesielle teknikken i sine bidrag.

 

 

Det ble ikke så mye blest om fjorårets vinner, men det ble vist i mange mat og vinblader.
For oss i Drammen Maleklubb - er vi jo veldig stolte over Heide som vinner……..

sier Elisabeth