Antall besøkende:123411

Friluftsmuseét 2009

Søndag 23. august 2009
Vi maler med barn på Numedalstunet i anledning Markensdagen.

I strålende solskinn og med Elvefestivalen på gang nede i Drammen sentrum trodde ingen at noen kunne finne på å begi seg opp på Spiralen for å se hva Markensdagen hadde å by på.Men der tok vi alle feil.Klokken var 10.30 da undertegnede ankom Numedalstunet for å rigge til stativer og malesaker. På veien dit hadde jeg allerede passert en liten folkevandring, bestående av små og store, som etter hvert boltret seg overalt hvor det var lagt opp til aktiviteter.

Pågangen var forbausende nok like stor som årene før – med én forskjell:
Det var så godt som ingen barn over 11 år tilstede. Derimot en mengde voksne som tålmodig støttet opp under de yngstes utfoldelser med maling, fingrer og pensler, for deretter å kose seg i solveggen med vafler og musikalsk akkompagnement.Forklaringen jeg fikk virket rimelig: Den ene gruppen befant seg nede i sentrum, mens den andre hadde flyktet fra støy og mas opp på Spiraltoppen, sammen med de yngste. Oga l l ehentet maleriene sine etter tørkingen !!!

Til slutt, når alt skulle pakkes sammen igjen, stativene og bordet settes på plass og vannbøttene tømmes, kom en hyggelig gutt på ca. 8 år og hjalp til – det var utrolig flott!

Heide Corneliussen
(med Gerds bilder)